Geslaagde viering van 50 jaar ondernemerschap

Geslaagde viering van 50 jaar ondernemerschap In 1968 trad Gerard van den Tweel toe tot het familiebedrijf Van den Tweel. Nu (2018), 50 jaar later, is het bedrijf uitgegroeid tot een concern met een keur aan activieiten.

De belangstelling vanuit de media was groot voor het 50-jarig jubileum van Gerard van den Tweel als ondernemer en algemeen directeur. Hij is geïnterviewd over zijn jubileum door o.a. Algemeen Dagblad, Elsevier, het Financieele Dagblad en Foodmagazine. In de bijlage treft u diverse artikelen aan.

Het 50-jarig jubileum van Gerard vand en Tweel is in de week van 11 juni uitgebreid gevierd met diverse bijeenkomsten:

Maandag 11 juni 2018 - Relatiebijeenkomst voor genodigden, Gerard Live!
Onder leiding van Tineke Verburg en sidekicks Ed Nijpels en Gerard van den Tweel zelf werden o.a. oud-minister Kamp, kardinaal Simonis, Bart van Kampen, Patricia Hoogstraaten, Gerard Bakker en oud-burgemeester van Nijkerk, Pieter van der Zaag geïnterviewd over Gerard als ondernemer, als ondernemer en de politiek en als mens. Mooie verhalen kwamen voorbij. De stadsdichter van Nijkerk, Bert Jurling had een prachtig gedicht geschreven en door de band met zangeres werd een mooi lied over Nijkerk gezonden; de kleine stad waarvan Gerard zo houdt. Hoewel hij de hele wereld over is geweest, ligt zijn hart in Nijkerk. Er waren ruim 500 bekende en minder bekende gasten aanwezig. (Lees ook het bijgaande artikel uit De Telegraaf). Van Kardinaal Simonis ontving hij het commandeurschap in de Pius-orde voor al hetgeen hij heeft gedaan voor de rooms-katholieke kerk wereldwijd. Burgemeester Renkema van Nijkerk dankte hem ook voor alles wat hij voor de Nijkerkse gemeenschap heeft gedaan in de afgelopen vijftig jaar en vertelde dat de gemeenteraad unaniem had besloten hem ereburger van Nijkerk te maken. Het verkrijgen van deze twee onderscheidingen ontroerde hem zichtbaar.

Aan het einde van de Gerard live! dankte Gerard zijn vrouw, Klasien, voor het geduld dat zij met hem had gehad in de afgelopen vijftig jaar door haar een mooie bos met vijftig rode rozen te geven. Klasien en Gerard van den Tweel waren dit jaar ook 50 jaar getrouwd.
Na het officiële gedeelte was er tijd voor netwerken, heerlijk eten en mooie muziek.

Donderdag 14 juni 2018 - drie concerten van Opera Familia
Als cadeautje voor de bewoners van de Nijkerkse verzorgingshuizen (De Pol, Sint-Jozef en Arkemheen) had Gerard van den Tweel concerten geregeld van dit geweldige trio: Een rondje Vrijthof. Ook andere ouderen uit Nijkerk waren welkom. De belangstelling was enorm en er werd volop genoten. Vooraf was er koffie met soesjes en ook werd er getrakteerd op advocaat met slagroom. Er wordt nog steeds nagepraat over deze prachtige concerten.


Zaterdag 16 juni 2018 - personeelsfeest
Een spetterend personeelsfeest voor de 1200 medewerkers van Van den Tweel Groep in Nederland in Hart van Holland. Als slotact trad Xander Dubuisonjé op met band. De medewerkers zetten Gerard van den Tweel in het zonnetje met een mooi lied en hij kreeg van hen een mooi schilderij met een impressie van de jubileumviering op 11 juni jl. en een prachtig houten 'Van den Tweel-bankje'. Op dit boombankje dat in de tuin van Golden Tulip Ampt van Nijkerk geplaatst zal worden is om rustig te zitten, na te denken en om inspiratie op te doen.

Helikoptervlucht boven Nijkerk
Op zaterdag 16 juni konden de klanten van Albert Heijn Van den Tweel rondvluchten maken tegen een gereduceerde prijs boven Nijkerk (spaaractie van AH Nijkerk). De belangstelling was enorm: er maakten ruim 400 klanten een rondvlucht. Het was een waar feestje in het weiland tegenover Albert Heijn. Er was koffie, thee en limonade voor de passagiers met soesjes van de banketbakker. Gerard van den Tweel deelde aan degenen die daarvoor belangstelling hadden zijn boek uit: Gerard van den Tweel; een kleurrijk mens en ondernemer.

Al met al kan teruggekeken worden op een geslaagde viering van het 50-jarig jubileum van Gerard van den Tweel.


Downloads  Barneveldse Krant
 Elsevier
 De Telegraaf 13 juni 2018
 Algemeen Dagblad 18 juni 2018
 Foodmagazine mei 2018