1912: handel in granen en levensmiddelen aan het Vetkamp in Nijkerk 1967: Konst BV aan het Vetkamp in Nijkerk 1976: Winkelcentrum De Oosterpoort aan het Molenplein in Nijkerk

Historie

Historie De Van den Tweel Groep vindt haar oorsprong in 1905. De heer Gerard Konst startte toen een handel in granen en levensmiddelen aan de Vetkamp in Nijkerk. Zijn pleegzoon Bertus van den Tweel nam in 1938 het bedrijf over waarna in 1968 de derde generatie aantreedt: de huidige eigenaar, Gerard van den Tweel. Onder zijn leiding transformeert de handel in levensmiddelen tot de eerste Nijkerkse supermarkt (foto). Vanaf eind jaren zeventig worden nieuwe vestigingen geopend en nieuwe activiteiten ontplooid.
 
Groei
Inmiddels is die levensmiddelenhandel uitgegroeid tot een onderneming met zes supermarkten, vijf slijterijen, een drogisterij, een grenswinkel (met supermarkt, slijterij, grote drogisterij en een speeltuin), een projectonwikkelings- en vastgoedbedrijf en een horecatak. De activiteiten vinden niet alleen plaats in Nijkerk. Het bedrijf is actief in geheel Nederland alsook in Suriname. De Van den Tweel Supermarkets op de Dutch Caribbean zijn in 2018 verkocht, maar Gerard van den Tweel is nog verbonden aan deze bedrijven als adviseur. Bij de Van den Tweel Groep zijn circa 1300 medewerkers werkzaam.
 
Een uitgebreide historiebeschrijving van de Van den Tweel Groep kunt u hieronder downloaden.

Download  historie