terHuurne Hollandmarkt

terHuurne Hollandmarkt Ter Huurne Hollandmarkt is een op zichzelf staande supermarkt die sinds 2015 onderdeel is van de Van den Tweel Groep.
 
Op het 16.000 vierkante meter grote terrein van ter Huurne Hollandmarkt komen klanten al sinds jaar en dag voor het zogenoemde fun-shopping. Ongeveer 85 procent van de bezoekers is van Duitse komaf en rijdt gemiddeld 65 tot 85 kilometer (enkele reis) om onze winkel te bereiken. Ter Huurne Hollandmarkt is de voorbeeldwinkel op het gebied van ‘grenshandel’. Met grenshandel wordt niet zozeer het aanbieden van een bepaald product centraal gesteld, maar juist het flexibel maken van het assortiment, afhankelijk van waar de klant voordeel op kan verkrijgen door de verschillende wetgeving van buurlanden. 

Waarom bezoeken Duitse klanten ter Huurne?
Ter Huurne Hollandmarkt bevindt zich op Nederlands grondgebied en is daarom verplicht zich aan de Nederlandse wetgeving te houden. Accijnzen en belastingen worden volgens de Nederlandse wet geheven en die is op sommige punten anders dan in Duitsland. Zo kent men in Duitsland een zogenoemde Kaffeesteuer (koffiebelasting) en Dosenpfand (statiegeld op blikjes) en in Nederland niet. De verschillen zijn daarom aanzienlijk in onze Hollandmarkt vergeleken met de Duitse aanbieders.

Waarom bezoeken Nederlandse klanten ter Huurne?
Net iets over de grens aan de Duitse kant (20 meter lopen via het terras) heeft ter Huurne sinds een paar jaar een Duitse GmbH opgericht onder de noemer: ‘Spirituosenhalle’. Deze slijterij verkoopt naast sterke alcoholische dranken op dit moment ook sigaretten en sigaren. Hiervoor gelden Duitse accijnzen waardoor voor onze Nederlandse klant een prijsvoordeel te halen is op bovengenoemde productgroepen.
 
Openingstijden: 7 dagen in de week van 09.00 - 18.00 uur.
Op zondag is de slijterij gesloten.


U bent van harte welkom!
 
Kijk voor meer informatie en voor onze aanbiedingen: www.terhuurne.nl.