AH Bennekom ontvangt 150e Super Supermarkt Keurmerk

AH Bennekom ontvangt 150e Super Supermarkt Keurmerk Baarn, 12 november 2013Albert Heijn Bennekom mag zich de 150e SSK supermarkt van Nederland noemen. Ondernemer Edward van den Tweel en bedrijfsleider Martijn Vlastuin ontvingen het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) tijdens de jaarlijkse SSK bijeenkomst op 12 november op Kasteel Groeneveld in Baarn. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich extra inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.
 

Lokaal en duurzaam ondernemen
                                                                                                
Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Van den Tweel en bedrijfsleider Vlastuin bewezen dat ze zich onderscheiden door duurzame keuzes op tal van terreinen: hun bijzondere inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met het personeel, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. In het bijzonder het sociale personeelsbeleid (de supermarkt heeft onder andere WAJONG-ers en verstandelijk gehandicapten in dienst) en de grote lokale betrokkenheid (een poppentheater voor kinderen en ondersteuning van scholen uit de buurt) hebben bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria

Albert Heijn Bennekom is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek. Het Super Supermarkt Keurmerk is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum in samenwerking met kennisorganisatie TNO.
Het SSK is geen eenvoudig keurmerk om te behalen. Ondernemer Van den Tweel is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. Het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt die zich inzet voor hun omgeving en voor duurzaamheid.’

Dat Albert Heijn Bennekom het 150e keurmerk heeft ontvangen, maakt de toekenning extra bijzonder. Patricia Hoogstraaten, directeur Stichting SSK vertelt: ‘Deze uitreiking is een mijlpaal. Ons keurmerk bestaat pas anderhalf jaar. Het is fantastisch dat inmiddels 150 zelfstandige supermarktondernemers door heel Nederland met het SSK keurmerk aan consumenten kenbaar maken dat ze lokaal verantwoord en duurzaam ondernemen.’

Albert Heijn Bennekom laat klanten graag meeprofiteren van het behaalde SSK-keurmerk. Aankomend weekeinde worden speciale acties en verrassingen georganiseerd voor de klanten.

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42 procent gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemer van één van de bekende supermarktketens, maar volledig voor eigen risico.

Download  Persbericht Super Supermarkt Keurmerk AH Bennekom