Van den Tweel voorzitter VVD-afdeling Bonaire

Van den Tweel voorzitter VVD-afdeling Bonaire DE VVD RICHT AFDELING BONAIRE OP
20 mei 2013
De eerste Nederlandse politieke partij die voet aan wal zet op Bonaire is de VVD geworden.
 
Op zaterdag 18 mei heeft zakenman Gerard van den Tweel samen met twee medeoprichters bij notaris Kenneth Arends een nieuwe vereniging opgericht. De vereniging zal onder de naam politieke partij VVD Afdeling Bonaire gaan opereren.
  
Hoogstwaarschijnlijk zal deze nieuwe politieke partij ook meedoen aan de eilandelijke verkiezingen in het voorjaar in 2015. Op 22 april heeft VVD Nederland in een bestuursvergadering toestemming gegeven om de VVD-afdeling Bonaire op te richten. De toestemming is op 1 mei schriftelijk bevestigd aan de oprichters.
 
Volgens de nieuwe VVD-afdeling hebben al een tiental personen zich aangemeld om lid te worden. Gerard van den Tweel fungeert als de voorzitter van de VVD-Afdeling Bonaire. Van den Tweel is eigenaar van de Van den Tweel Group, waaronder Van den Tweel Supermarket valt, die de Albert Heijn-producten verkoopt op Bonaire. Onlangs is Van den Tweel ook eigenaar geworden van een tweede grote supermarkt op Bonaire, waardoor hij nu de twee grootste supermarkten op het eiland bezit.
 
De overige bestuursleden van de nieuwe politieke partij zijn Hans Els  (algemeen secretaris) en Wil Verhoeven (penningmeester). Het dagelijks bestuur van de politieke partij VVD Afdeling Bonaire zal bestaan uit 3 bestuursleden met daarnaast 10 ondersteunende leden die de wijkbehartiging gaan ontplooien. De nieuwe partij laat weten dat er nog een strategie en een plan moeten worden uitgewerkt om een wervingsactie te organiseren, zodat de Bonairiaanse bevolking op de hoogte blijft van de plannen van de VVD Afdeling Bonaire.
 
In juli wil de afdeling Bonaire aan tafel zitten met VVD Nederland om de ontwikkelingen van Bonaire te bespreken.
 
Door: Belkis Osepa
NTR – Caribisch Netwerk
Foto: VVD heeft nu een afdeling op Bonaire/Caribisch Netwerk/NTR