Van den Tweel Groep maakt verhuizing Museum Oud Nijkerk mede mogelijk

Van den Tweel Groep maakt verhuizing Museum Oud Nijkerk mede mogelijk NIJKERK - 23 juli 2013

Ondertekening sponsorcontracten maakt verhuizing Museum Oud Nijkerk definitief
 
Gerard van den Tweel  ondertekende op 23 juli een vijfjarig sponsorcontract met Stichting Oud Nijkerk. Hiermee maakte hij de de verhuizing van Museum Oud Nijkerk naar het prachtige rijksmonument Venestraat 16 mede mogelijk.  Ook de heer en mevrouw Van de Kuinder ondertekenden een sponsorcontract.

In mei maakte Stichting Oud Nijkerk  de plannen bekend om Venestraat 16 te kopen en Museum Oud Nijkerk daarheen  te verhuizen. Op dat moment golden nog ontbindende voorwaarden, die in de afgelopen weken allemaal zijn ingevuld.  De Van den Tweel Groep verlengt met dit sponsorcontract haar steun als hoofdsponsor aan de werkzaamheden van de stichting voor het behoud van het lokaal cultuurhistorische erfgoed. Vanaf augustus 2014 betreden bezoekers bij binnenkomst de Van den Tweel-zaal. Museum Oud Nijkerk is inmiddels gestart met het maken van plannen voor het nieuwe museum. Vanaf 1 augustus 2014 zal het museum te vinden zijn in het nieuwe onderkomen.

Het project ‘Uitbreiding Museum Nijkerk’  is een regiocontractproject van Regio FoodValley en wordt mede gefinancierd door de Provincie Gelderland. Het project vindt plaats in het kader van versterking van de culturele infrastructuur, binnen het programma ‘Stad en Regio’. Regio FoodValley is een samenwerkingsverband van acht gemeenten: Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.

Foto:
Met de ondertekening van vijfjarige sponsorcontracten maken Gerard van den Tweel en Jan en Carla van de Kuinder de verhuizing van Museum Oud Nijkerk naar Venestraat 16 definitief. Fotografie:  Arjen Gerritsma, Graphic Sounds