Nieuwe AH Voorthuizen voor november open

Nieuwe AH Voorthuizen voor november open
Het voormalige bankgebouw van de Rabobank aan het Smidsplein in Voorthuizen wordt vanaf maandag 5 januari gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe Albert Heijn.

Deze supermarkt opent nog vóór november de deuren. Dat meldt ondernemer Gerard van den Tweel van Van den Tweel Groep, waar Albert Heijn Voorthuizen onder valt, desgevraagd. "De sloop moet eind januari afgerond zijn, waarna de bouwwerkzaamheden kunnen starten." Direct na de verhuizing van de Rabobank naar de nieuwe locatie in het voormalige pand van Combi Foto aan het Bunckmanplein, is het gebouw overgenomen door de nieuwe eigenaar. "Ons gaat het puur om de locatie, waar we een volledig nieuw en modern winkelpand gaan bouwen." De nieuwe Albert Heijn krijgt op de begane grond een bruto verkoopvloeroppervlak van 1500 vierkante meter. "Daaronder komt een kelder met deels parkeerruimte voor vijftig auto's en deels een magazijn voor onder meer emballage. Via twee grote liften kunnen klanten naar de begane grond, de winkel in." Op de eerste verdieping, van zo'n 900 vierkante meter, komt een magazijn voor droge kruidenierswaren, evenals kantine en kantoorruimtes. De bevoorrading van de winkel vindt inpandig plaats. In het pand wordt ook ruimte opgenomen voor slijterij Gall & Gall. "Qua uitstraling kiezen we vooral voor een moderne en transparante winkel, met daarnaast aandacht voor duurzaamheid. Denk ook aan zonnepanelen op het dak." Het gebouw is ontworpen door architectenbureau EVE uit Nijverdal en wordt gebouwd door bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen. 

Met de verhuizing van de Albert Heijn van de Hoofdstraat naar het Smidsplein groeit de vloeroppervlak van duizend naar 1500 vierkante meter. Van den Tweel: "Daarmee breidt het assortiment ook behoorlijk uit, de inrichting daarvan wordt momenteel al opgesteld." Daarnaast wordt ook gekeken naar nieuwe technieken. "Ga er maar vanuit dat de winkel het nieuwste van het nieuwste zal bieden", zegt Van den Tweel, doelend op onder meer zelfscannen en boodschappen doen met behulp van een app op de mobiele telefoon. Wat betreft parkeergelegenheid gaat de ondernemer naar eigen zeggen andermaal in discussie met de gemeente Barneveld. "Voor ons is het van belang dat straks op het Smidsplein langparkeerders geweerd worden. Dat kan bijvoorbeeld door de blauwe parkeerzone in Voorthuizen uit te breiden richting dit plein." 


Bron: Barneveldse Krant d.d. 16 december 2014