Hotel Ampt van Nijkerk 25 jaar

Hotel Ampt van Nijkerk 25 jaar
Ook jubilerende medewerkers in de bloemen
 
 [NIJKERK] Hotel Ampt van Nijkerk bestond op zondag 27 maart 2016 25 jaar. Tijdens een informele bijeenkomst met personeel schonk oprichter en eigenaar Gerard van den Tweel dinsdagmorgen aandacht aan dit feit en zette tevens vijf medewerkers van het eerste uur in de bloemen.
  
,,Als je trouwt denk je hoe ga ik dit volhouden, maar 25 jaar zijn eigenlijk zo voorbij gevlogen’’ constateerde Van den Tweel die er met zijn Klasien overigens al bijna het dubbele aantal huwelijksjaren heeft opzitten. ,,Toen wij zoveel jaren geleden besloten om dit hotel te bouwen heb ik er nooit aan getwijfeld dat het gebouw er na 25 jaar nog steeds zou staan. Dat het hotel dan nog steeds door ons geëxploiteerd zou worden, is echter iets wat ik toch heel bijzonder vind. Zeker na de moeilijke jaren van economische crisis die we achter de rug hebben.’’
 
Van den Tweel weet nog als de dag van gisteren dat er destijds maar weinig mensen waren die geloof hadden in een hotel in Nijkerk. De locatie aan de Berencamperweg, vlakbij de snelweg A28, is echter de meest geschikte plek gebleken voor een modern 4-sterren hotel met uitgebreide zakelijke faciliteiten. Samen met het naastgelegen congres- en evenementencentrum Hart van Holland (1999) en meer recent de toevoeging van de beurslocatie De Loods heeft Van den Tweel een unieke ontmoetingslocatie in het centrum van het land gerealiseerd. 
 
Het hotel draagt tegenwoordig de naam Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk. De Van den Tweel Groep is een aantal jaren geleden met dit hotel en de Heerlickheijd van Ermelo franchisenemer geworden van Golden Tulip op de Noord West Veluwe en is nog steeds volledig eigenaar van zowel de gebouwen als van de exploitatie. Vandaag wil Van den Tweel de focus leggen op de toekomst en op de toewijding en inzet van het personeel van het Ampt van Nijkerk. Vijf daarvan werden dinsdag speciaal in het zonnetje gezet: Henk van Drie, Rob van Wijk, Jaap Honing, Mark van Wijngaarden en Guus Jörke. Zij waren alle vijf in dienst bij het Ampt van Nijkerk hotel toen voormalig staatssecretaris Yvonne van Rooij op 27 maart 1991 de officiële openingshandeling verrichtte van het hotel. Van Drie (hoofd technische dienst) en Van Wijk (inmiddels manager Hart van Holland) vierden samen met het Ampt ook hun 25-jarig jubileum in dienst van de horecagroep. De drie anderen werken ook nog steeds voor Van den Tweel maar niet (onafgebroken) in de hotelgroep. Van den Tweel zei er trots op te zijn dat zoveel mensen van het eerste uur nog steeds verbonden zijn aan het concern. ,,Dat zegt iets over ons bedrijf.’’
 
 Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een grondige renovatie van hotel-restaurant Ampt van Nijkerk. ,,Een update waar we na 25 jaar wel aan toe zijn’’, aldus Gerard van den Tweel. De renovatiewerkzaamheden zullen naar verwachting eind april zijn afgerond. Vervolgens zal in mei de officiële viering van het zilveren jubileum van het Ampt van Nijkerk plaatsvinden. 


 
 
 
 

Download  1E4EFFE2-C339-74A2-D2D6-A6BCD5DECBD8