Gezonde AH-tussendoortjes voor schooljeugd Woudenberg

Gezonde AH-tussendoortjes voor schooljeugd Woudenberg
Tijdens de Week van de Pauzehap biedt Albert Heijn in Woudenberg met het lesprogramma ‘Ik eet het beter’ de bovenbouw van diverse basisscholen van Woudenberg een gratis pakket gezonde tussendoortjes aan. Met het bijgeleverde lesmateriaal ondervinden de leerlingen in deze periode, door uitdagende kennis- en interessante doeopdrachten, hoe leuk en lekker een gezonde leefstijl kan zijn.
 
Tijdens de Week van de Pauzehap, die van 23 tot en met 27 september plaatsvindt, laat Albert Heijn leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 onder meer zien dat tussendoortjes een belangrijk onderdeel zijn van een gezonde dag. Het pakket tussendoortjes, dat net als het lesmateriaal in samenwerking met het Voedingcentrum is samengesteld, bestaat onder meer uit bananen, komkommers, ontbijt- en rijstkoeken en gedroogd fruit. Op de laatste dag laten de leerlingen zien wat ze geleerd hebben door samen met hun ouders een lekker en gezond tussendoortje te selecteren en deze mee te nemen naar school. De Week van de Pauzehap is onderdeel van het ‘Ik eet het beter’programma.
 
Ik eet het beter
Basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen zowel in het najaar als in het voorjaar meedoen aan de lesprogramma’s van ‘Ik eet het beter’. Tijdens deze programma’s ervaren en ontdekken zij met elkaar hoe lekker en leuk het is om gezond te eten. Ook is het hele jaar door de ‘Vraag van Vandaag’ op het online platform te vinden. De docent kan hiermee, met behulp van het digiboard, elke dag in de klas kort stil staan bij het onderwerp gezondheid. In totaal telde het lesprogramma Ik eet het beter in 2012 ruim 425.000 deelnemende basisschoolleerlingen in heel Nederland. Albert Heijn hoopt met het ‘Ik eet het beter’-programma een bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde leefstijl.
  
  

Download  6F82A4E3-00F3-4E78-9CD0-ECDDF5AF54AF