Gerard van den Tweel overhandigt eerste exemplaar Nijkerk 600 in Beeld en Geluid aan burg. Renkema

Gerard van den Tweel overhandigt eerste exemplaar Nijkerk 600 in Beeld en Geluid aan burg. Renkema NIJKERK - Gerard van den Tweel heeft vanmorgen  het eerste exemplaar van het fotoboek Nijkerk 600 in Beeld en Geluid aan burgemeester Renkema overhandigd op het stadhuis. Het boek is vanaf morgen, zaterdag 16 november te koop bij de Bruna, Boekhandel Den Hertog, Boekhandel Roodbeen, Hema en Stichting Oud Nijkerk. Het kost 29,95 euro.

Om de herinnering aan het jubileumjaar 2013 levend te houden, hebben Ely Hackmann (video) en Arjen Gerritsma (foto’s) alle beelden van het afgelopen feestjaar in chronologische volgorde vastgelegd in dit grote fotoboek met 540 foto’s en twee bijbehorende dvd’s met een duur van vier uur. Toen Ely Hackmann en Arjen Gerritsma met het idee voor deze uitgave kwamen, heeft Gerard van den Tweel geen moment getwijfeld om dit mogelijk te maken.

Het fotoboek is een tastbare herinnering aan een heel jaar van festiviteiten ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van Nijkerk als stad. Het is een mooi feest geweest, mogelijk gemaakt door tal van vrijwilligers en sponsoren die vaak heel veel tijd en energie hebben gestoken in de voorbereiding van alle activiteiten. De festiviteiten zijn afgesloten, maar de herinneringen en de leuke anekdotes blijven.


Foto: Henry Hamstra, HMedia