Gerard van den Tweel en Cees van der Poel nemen Ter Huurne Hollandmarkt en EuroKoffie over

Gerard van den Tweel en Cees van der Poel nemen Ter Huurne Hollandmarkt en EuroKoffie over Nijkerk/Dordrecht, 6 mei 2014

PERSBERICHT

AH-franchisenemers Gerard van den Tweel en Cees van der Poel nemen
Ter Huurne Hollandmarkt te Buurse en EuroKoffie te Enschedé over

 
Gerard van den Tweel en Cees van der Poel hebben met de eigenaar van de Ter Huurne Hollandmarkt te Buurse (vlakbij de Duitse grens) overeenstemming bereikt over de aankoop van dit winkelcentrumper 1 september aanstaande. Ook nemen zij EuroKoffie te Enschedé over. Over de overnameprijs doen partijen geen nadere mededelingen.

Op het 16.000 vierkante meter grote terrein van Ter Huurne Hollandmarkt komen klanten al sinds jaar en dag voor het zogenoemde fun-shopping. De kern van het winkelcentrum is een grote supermarkt en heeft daarnaast een drogisterij, een slijterij/Spirituosenhalle, een vishandel, een bloemisterij, een benzinestation en horecavoorzieningen zoals een restaurant met terras en een snackbar. Ook heeft het complex een speeltuin en is er regelmatig entertainment. Ook groothandel EuroKoffie uit Enschedé, één van de koffiespecialisten van Nederland, is ‘part of the deal’. Als importeur van een groot aantal Duitse merken kan EuroKoffie 95 procent van alle Duitse koffiemerken leveren.

Cees van der Poel: “We vinden het een prachtig concept en zijn uitermate verheugd met deze overname. Het is een buitenkans en vormt een nieuwe uitdaging”.  Gerard van den Tweel: “Al geruime tijd had ik belangstelling voor dit bedrijf en ik ben blij dat ik dit concept – dat ik ook in de VS bij Stew Leonard heb gezien en dat ik jaarlijks bezoek – nu samen met Cees van der Poel in handen krijg”.
Ter Huurne Hollandmarkt is de voorbeeldwinkel op het gebied van “grenshandel”. Met grenshandel wordt niet zozeer het aanbieden van een bepaald product centraal gesteld, maar juist het flexibel maken van het assortiment, afhankelijk van waar de klant voordeel op kan verkrijgen door de verschillende wetgeving van buurlanden. Het winkelcentrum ligt deels in Nederland en deels in Duitsland. Zo is het voor de Duitsers voordelig om koffie te kopen bij Ter Huurne en voor de Nederlanders alcoholische dranken en rookwaren, omdat de slijterij/sigarettenwinkel op Duits grondgebied ligt.

Ter Huurne Hollandmarkt is een zelfstandige supermarkt en is niet gebonden aan een supermarktketen of –formule. De gehele organisatie van de inkoop tot de marketing wordt zelfstandig verzorgd. Bij de onderneming werken ongeveer 230 medewerkers, waarvan twintig procent fulltime en tachtig procent als weekend- en oproepkracht. Vanaf het kantoor in Buurse worden alle werkzaamheden voor de Hollandmarkt verzorgd door een team van vijftien medewerkers.
 
Cees van der Poel
Cees van der Poel is eigenaar van drie Albert Heijn-supermarkten te Dordrecht, ’s-Gravendeel en Sint-Willebrord. Daarnaast exploiteert hij Gall & Gall-slijterijen in Dordrecht en ’s-Gravendeel. Zie ook www.uwah.nl.

Gerard van den Tweel
Gerard van den Tweel is directeur/eigenaar van de Van den Tweel Groep, één van de grotere familiebedrijven van Midden-Nederland. Het bedrijf is in 1905 gestart als handel in levensmiddelen en is inmiddels uitgegroeid tot een dynamische bedrijvengroep met een retailtak, een horecagroep en een vastgoed- en projectontwikkelingsafdeling, zowel in Nederland als in het Caribische gebied. Zie ook www.vandentweelgroep.nl.
 

Noot voor de redactie:
Voor nadere informatie:
Gerard van den Tweel,                                    Cees van der Poel,
Algemeen directeur Van den Tweel Groep          Directeur Albert Heijn Van der Poel
Tel. 033 2471450                                             Tel. 078 – 673 4600

Download  5557911B-FCC7-1601-2430-C937166133E1