Decemberacties bij AH Woudenberg

Decemberacties bij AH Woudenberg
Decemberacties bij AH Woudenberg

 
Bij AH Woudenberg zijn er in december twee leuke acties gaande.

De eerst actie gaat als volgt. Iedereen kan DE-waardepunten doneren voor koffie voor de Voedselbank en bij de aankoop van twee Stegemanproducten is een bordje met het logo van de korfbalvereniging Woudenberg verkrijgbaar.

Zaterdag 22 november jl. gaf René Froger als ambassadeur van de Voedselbank het startsein voor een landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts-waardepunten. Twee jaar geleden startte de Lionsclub in Voorburg deze actie. Het liep zo goed dat de actie het jaar erop herhaald werd. In 2014 organiseren 94 Lions Clubs de actie opnieuw. Ook de Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude doet mee. In de lokale supermarkten van AH, Hoogvliet, Jumbo, Emté en bij benzinestation Esso Voskuilen in Woudenberg staan op een duidelijk zichtbare plek de herkenbare dozen waarin de DE-punten gedeponeerd kunnen worden. Voor 500 punten kan 1 pak koffie geleverd worden aan de Voedselbank. Douwe Egberts vermeerdert de opbrengst met 15 procent en zorgt voor de administratieve afwikkeling en het transport. De punten moeten per 500 gebundeld worden en voor 31 december in de dozen gedaan worden. De pakken koffie die op deze manier aan de Voedselbank gedoneerd kunnen worden gaan naar de Voedselbank in de directe omgeving. Voor Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude is dat de Voedselbank Amersfoort.

De tweede actie bij AH probeert de plaatselijke korfbalvereniging te promoten. Via tussenhandel Inmarkt en vleeswarenproducent Stegeman bereikte dit idee AH-supermarktmanager Geurt de Wit. Hij koos als doel voor deze actie de korfbal: "Bij twee Stegemanproducten krijgt de klant een ontbijtbordje gratis met het logo van de korfbalvereniging erop. De korfbalvereniging was voor mij een logische keuze, omdat AH Woudenberg kort geleden shirtsponsor is geworden van het A3-team van de korfbalvereniging. In januari zal de A3 zich presenteren in onze winkel. Zij helpen dan bij een proeverij van producten."