Bewoners Zilverschoon verwend met high tea

Bewoners Zilverschoon verwend met high tea NIJKERK – Sandwiches, blokjes kaas met zilverui, Spakenburgse cake, kersenbonbons; 150 bewoners van streekverpleeghuis Zilverschoon in Nijkerk zijn woensdag 3 juli jl. in de watten gelegd door Albert Heijn. In samenwerking met afdelingsmanager, Lia Gerritse organiseerde de Nijkerkse supermarkt een high tea voor de bewoners.
 
Achttien schalen met negen verschillende hartige en zoete hapjes nam de Albert Heijn woensdag mee naar Zilverschoon. Samen met vrijwilligers van het verpleeghuis stalden caissières Mariska, Marjon en Grianne de lekkernijen uit op twee locaties. Het restaurant van Zilverschoon was voor de gelegenheid mooi versierd en de lange tafels zagen er uitnodigend uit. De bewoners, die al weken naar de high tea uitkeken, kwamen om 14.30 uur binnen en maakten met een bordje hun ronde langs alle traktaties. Zij pakten wat zij lekker vonden en genoten samen met hun bezoek van deze verwennerij.
 
“Wij willen iets betekenen voor Nijkerk”, verklaart assistent supermarktmanager Diederik Troost het initiatief. “Meer doen dan alleen druk zijn in de winkel. Je kunt voor deze mensen zoveel betekenen. Voor velen van hen was de high tea het hoogtepunt van de week. Dat Albert Heijn daar een rol in kan spelen geeft zoveel voldoening dat het misschien wel een terugkerend evenement wordt.”
 
Aan het eind van de gezellige middag stond er voor alle bewoners een presentje klaar. Dankbaar namen zij een mok van Douwe Egberts en een theelepeltje van het Koningshuis in ontvangst. Met die lepeltjes zwaaiden zij naar de organisatie voor ze teruggingen naar de woonkamers.