22 juli a.s. - AH Nijkerk 600 jaar ontbijt in het centrum

22 juli a.s. - AH Nijkerk 600 jaar ontbijt in het centrum Samen met stadsgenoten de dag beginnen

NIJKERK - Op de eerste dag van de zomervakantie (maandag 22 juli) viert Nijkerk de 600e verjaardag van de stad met het AH Nijkerk 600 jaar Ontbijt. Inwoners zijn van harte welkom die dag samen te beginnen in hartje Nijkerk. Er is plek voor twee keer 600 personen. Albert Heijn Nijkerk is hoofdsponsor van het ontbijt; de opbrengst gaat naar Hospice Nijkerk.

 
In 1963 - toen Nijkerk 550 jaar stadsrechten had - was er een diner op het Plein. Albert Heijn Nijkerk presenteert bij het 600-jarig jubileum van de stad een ontbijt. De opbrengst van deze gezamenlijke start van de dag gaat naar Hospice Nijkerk. In de maand juni gaat het statiegeld dat klanten bij de Retourette aan de Frieswijkstraat doneren ook al naar dit goede doel. Hospice Nijkerk kan het geld goed gebruiken. In het najaar neemt het hospice namelijk twee extra kamers in gebruik, om beter te voorzien in de vraag naar zorg voor ongeneeslijk zieke mensen in hun laatste levensfase.
 
Inwoners die aan de ontbijttafel aan willen schuiven, kunnen zich alléén bij Albert Heijn opgeven. Daar betalen zij 1 euro per persoon en ontvangen zij een speciale mok. Er is plaats voor 600 mensen om 7.00 uur en nog eens 600 mensen om 9.00 uur. Kom met je gezin, met collega’s, of geef het ontbijt aan iemand cadeau. Het ontbijt is ook een mooie gelegenheid om vrijwilligers van een vereniging of stichting mee te verwennen. Let wel, ook voor hen wordt een bijdrage van 1 euro gevraagd om tot een mooie totaalopbrengst te komen voor het goede doel: Hospice Nijkerk.
 
Om de feeststemming bij het ontbijt te verhogen vraagt Albert Heijn Nijkerk deelnemers leuk gekleed te komen. In pyjama bijvoorbeeld, of met een slaapmuts op. De persoon met de leukste outfit wint een prijs. De bekende stadsgenoot die het AH Nijkerk 600 jaar Ontbijt opent geeft het goede voorbeeld. Hij ontwaakt op het Plein en schuift direct aan de ontbijttafel aan. Het ontbijt is bedoeld voor jong en oud. Voor kinderen staat er die dag een springkussen op het Plein.
 
Hoofdsponsor Albert Heijn Nijkerk organiseert het ontbijt in samenwerking met de Stichting Plein Promotie Nijkerk (SPPN). De supermarkt levert producten én vrijwilligers om het ontbijt te serveren aan de deelnemers. Heinz, Bakkersland en Arla Foods sponsoren eveneens ontbijtproducten.