Gerard van den Tweel in het kostuum van een 18e eeuwse amptsjonker

Van den Tweel Groep hoofdsponsor Nijkerk 600 jaar

Van den Tweel Groep hoofdsponsor Nijkerk 600 jaar Als geboren en getogen Nijkerker hoefde Gerard van den Tweel niet lang na te denken: uiteraard wordt zijn bedrijf hoofdsponsor van ‘Nijkerk 600 jaar.’ Het moet een feest worden voor alle Nijkerkers en dan zo dat ze het zich nog jaren blijven herinneren. Daaraan wil de Van den Tweel Groep graag een bijdrage leveren. Speciaal ter gelegenheid van Nijkerk 600 jaar verkleedde Van den Tweel zich in het kostuum van een 18e-eeuwse amptsjonker, in die tijd de bestuurder van Nijkerk.
 
Feestvlaggen
De Nijkerkse winkeliers in de binnenstad krijgen allemaal een feestvlag met vlaggenstok en houder. Van den Tweel heeft er al 2000 besteld. Zo wordt Nijkerk één grote vlaggenzee. Van den Tweel:”Op 2 januari 2013 gaat die vlag uit in de hele binnenstad, de start van het feestjaar.” De Bedrijvenkring Nijkerk-Hoevelaken zorgt ervoor dat de vlaggen bij alle toegangswegen naar Nijkerk komen te hangen.
 
Prentenatlas
Komend najaar wordt een prentenatlas uitgegeven. Van den Tweel:”Een fantastisch boek over de geschiedenis van Nijkerk. Een prachtig cadeau voor 5 december of kerst.” Het boek is gesubsidieerd door het Nijkerkse bedrijfsleven en kost daarom maar € 9,95. In oktober kan het al worden besteld. Onder andere via een bestelformulier in De Stad Nijkerk. Als voorzitter van de stichting die het boek uitgeeft was Van den Tweel nauw betrokken bij de samenstelling van het boek.  
 
50 jaar geleden
Bij het 550-jarig bestaan van Nijkerk in 1963, was Van den Tweel zelf 18 jaar. Maar hij kan het zich nog goed herinneren. Van den Tweel:”Iedereen liep in klederdracht uit vroeger tijden, er waren optochten in Nijkerk, leerlingen van de basisscholen kregen een mok. De hele gemeenschap werd bij de feestelijkheden betrokken en zo moet het volgend jaar ook zijn!”