Terugblik op 2018 in De Stad Nijkerk

Terugblik op 2018 in De Stad Nijkerk Interview door Maranke Pater in de laatste Stad Nijkerk van 2018

'Trots op ereburgerschap'

 
Gerard van den Tweel zat dit jaar 50 jaar in het vak als ondernemer, een mijlpaal die hij dit jaar deelde met de inwoners van de stad.
 
,,Voor ons is het een zeer bewogen en mooi jaar geweest. Als bedrijf hebben we een prachtige groei doorgemaakt vergeleken met 2017. 2018 was zonder meer een enerverend jaar. Ik heb enorm veel reacties gehad van de inwoners van Nijkerk op mijn jubileum. Er is in het afgelopen jaar heel veel tot stand gekomen. In deze laatste maand van het jaar vernamen we dat de revitalisering van AH Nijkerk mag plaatsvinden in 2019. Daarmee zijn we erg blij. In 2018 zijn we ons vooral gaan richten op datgene waarin we echt goed zijn: detailhandel, horeca en vastgoed. De supermarkten in het buitenland hebben we gedeeltelijk verkocht. We hebben in het kader van mijn jubileum festiviteiten georganiseerd voor de relaties, familie en ook voor de Nijkerkers. Voor de medewerkers heeft een groot feest plaatsgevonden in Hart van Holland, dat ook bij ons bedrijf hoort. Uiteindelijk doe ik het niet alleen, samen maken we het bedrijf succesvol. Voor mij was het een grote verrassing dat ik ereburger ben geworden van de stad Nijkerk, iets waar ik bijzonder vereerd door ben. Het betekent een grote waardering van het college van burgemeester en wethouders en de vertegenwoordigers van de gemeente Nijkerk in de raad. Natuurlijk ben ik ook trots op de hoge pauselijke onderscheiding. Ik ben geraakt door de reacties van de oudere generatie. Ik heb veel brieven en kaarten gehad van onze klanten uit het gehele land, van mensen die al generaties lang in de zaak komen en mij nog kennen als broekie. Al op zesjarige leeftijd liep ik immers in de winkel rond. In de zorgcentra hebben we een aantal optredens georganiseerd van Opera Familia en daar zaten veel oude klanten bij die mij ‘Gerard’ noemden. Ik heb ik weet niet hoeveel kussen gehad. Dat is ook niet verwonderlijk als je je bedenkt dat ons bedrijf op 5 januari 2019 al 114 jaar bestaat.
 
Voor het komende jaar staat er weer wat nieuws op het programma. Ik ben gevraagd door de  VVD om mij verkiesbaar te stellen voor de Provinciale Staten van Gelderland. Ik ben zelf jarenlang actief geweest in de Nijkerkse politiek, dus dit zie ik als een mooie uitdaging. Ik blijf dus lekker bezig en wie weet wat er verder nog komen gaat. Ik ben en blijf een ondernemer in hart en nieren. Tot slot wil ik alle lezers een voorspoedig 2019 toewensen”.


Foto: Arjen Gerritsma
Trekking hoofdprijswinnaar van de eindejaarsactie in de AH te Nijkerk op 29 december 2018
Hoofdprijs: citytrip naar New York voor 2 personen